Landgång och Bergsjökrabbor

Flertalet av barnen på våning åtta har fiskat krabba på Orust. Jag badade med dem och lekte krabbmamma och de små krabbarnen fick hoppa upp på mig i vattnet. Kommer skolbarnen skriva sommarlovsuppsatser om sina krabbbedrifter, att de fångade 32 krabbor, eller vad det nu var? Igår kom de, våra små Bergsjökrabbor tillbaka med Joel och Margret. Den marina känslan hänger sig kvar. Nu har vi sedan i fredags en landgång från entrén. Stacken liknar numera ett fort med vallgravar.  Och innan man vet ordet av, alltså, i skrivande stund har det skett en förändring, för just då inlägget sparats i utkast och jag gick ut genom entrén med min son, fanns ingen landgång kvar utan nu låg stengrus (kan jag kalla det så?) i ett bälte framför entrén. Upptäckter görs när det grävs. Vem visste exempelvis om betongblocket vid entrén? Ska vi dränera/isolera betongblocket under stenplattorna i entrén eller flytta fram entrén, och låta betongblocket inkorporeras som en en del av interiören?

Nu talas det också om balkongerna, hur de ska eller inte ska låsas inifrån eller utifrån och det talas om tidplanen. Tanken är att byggställningarna ska täcka huset från topp till tå i slutet av denna vecka. Kommer det att lyckas?

Idag kommer Smartwin och det passivhusfösterföretaget hit från Lettland med fyra fönstermontörer. Enligt den preliminära tidsplanen som Effektiv Bygg har gjort skulle de redan varit här för 3 veckor sedan.
De ska alltså montera alla Stackens fönster till slutet av augusti, om det nu inte drar över lite i september…

Kasia Michnik

Leave a Reply Text

Your email address will not be published. Required fields are marked *