Passivhusprojektet tickar in i december månad

Vi har i vår hyresrättsförening i alla fall lärt oss en sak då det gäller att driva ett så omfattande renoveringsprojekt som detta.
Från beslut till projektets igångsättning behövs ett tänk kring pusselbiten – kommunikation.
Hur ska kommunikation kontinuerligt gå ut till alla boenden, så att vi kan förebygga att eventuella rykten, frågor och oro kan kan växa till troll som skapar en tråkig och okreativ stämning?
Den pusselbiten hade missade vi. Nu när projektet förhoppningsvis närmar sig sitt slut pratar besiktningsgruppen och styrelsen om hur kommunikationskanalarna kan styras upp.
Energigruppens tekniska expertis behöver nå ut till folket. Det behövs mellanled av att “hur ska detta se ut?”

Under tiden frågar många: vad händer nu? när det nuförtiden är tomt på ställningarna som tickar pengar.
Tick tack, tick tack. Fördröjningar händer. Varor som inte kommer, oklarheter mellan oss byggherrar och Effektiv bygg.
Det som händer nu syns inte utanpå utan mer inuti, uppe på vinden är växlarna färdigmonterade. Där har också hissdörren bytts ut.
Likaså ska verkstadsdörren på bottenvåningen och soprumsdörrren bytas. Våra lettiska medarbetare är här den här denna vecka på ett kärt återbesök, för att utföra det arbetet.
Cafédörren och ytterdörren har ännu inte levererats hit, så de tre lettiska arbetarna får göra en vända till för att också ta sig an de sista dörrarna.

Däremot kom ett lass med fläktar för några dagar sen, så nu kan Bravida återta sitt arbete med att i varje lägenhet montera in ventilationsdon till kök och badrum och sätta in fläktar i alla kök.

Det är inte kallt inomhus längre och snart kan vi lyssna till fläktarnas blåsljus, tills dess får vi hålla till godo med vindarna som blåser på på byggställningarna.

Kasia Michnik

Leave a Reply Text

Your email address will not be published. Required fields are marked *