Januaris bleka skönhet över passivhuset Stacken

Nu börjar ljuset återvända en aning. Fortfarande är det skummörker i lägenheterna och jag längtar efter att se hur världen ter sig genom mina fönster när det inte längre finns ett blåmaskigt nät där.
Byggprocessen kämpar sig idoget fram. Nu i veckan borde alla fläktar bli färdiginstallerade. Däremot verkar som att det kommer dröja lite längre med injusteringen. Det är aningen oklart om hur behovsstyrningen ska konfigureras och om funktionen hos de styrda frånluftdonen.
När en ventilationsdosa testades i ett kök svarade den inte på fukt, frågan är hur vi ska lösa detta.

Vår nuvarande ytterdörr i porten har vänts åt andra hållet, så att den numera öppnas inåt och kolliderar inte med den nya, tätare ytterdörren som ska sättas upp i veckan. En fundering är att flytta fram portlåset till den yttersta nyinsatta ytterdörren. Det är något som kunde vara smidigare: ett portlås alldeles intill den nya dörren, så är det bara att gå in genom den andra gamla olåsta dörren, in till vårt kära Stacken eller Dödsstjärnan, som den också kallas. Kärt barn har många namn, bara vi slipper epiteten Bergsjöns eget Trump Tower, om det nu inte är som ett Anti-Trump Tower.
To be continued.

Kasia Michnik

Leave a Reply Text

Your email address will not be published. Required fields are marked *