I det mörka november

Ute i världen blåser kalla vindar i politikens mörker. Att Trump vunnit valet är ett omröstningens feltramp som en kan hoppas på inte medför alltför stora skador för människor på den amerikanska kontinenten och resten av världen. Här hos oss, från vårt hörn av världen ses svarta solpaneler och mellan dem isoleringsmaterial skymta fram under det blå skyddsnätet, när en tar en runda runt huskroppen.

Förra veckan har gått i Lund Sciences tecken. I måndags kom de hit med sju män som hade uppdraget att införa individuell mätare av vatten och el. Uppifrån våning åtta arbetade de sig ner, med Freddy som i egenskap av nyckelansvarig öppnade för dem. Lägenhet för lägenhet, våningsplan för våningsplan. Ibland uppstod överraskningar som en vattenläcka eller att ballofixarna i badrummet fick installeras om för att vattenmätarna skulle kunna installeras, något som tog mer tid än vad som först räknats med. Likaså visade det sig att vattnet var tvunget att stängas av under hela veckan, förutom en timma på dagen. Arbetsdagarna sträckte sig till längre dagar än den ursprungliga planen, men arbetet blev i alla fall färdigt i fredags. Tålamodet hos oss Stackenstackare prövades, då det stundom blev rätt kaotiskt med att anpassa vardagspusslet med katter som skulle hållas under uppsyn, barn som skulle matas och att ha öppna dörrar med hantverkare som skulle gå in och ut ur ens lägenhet för att utföra sitt uppdrag. Förutom lite gnissel och klagomål från boende, flöt i stort sett arbetet på bra. Lund Science uppskattade den markservicen som Freddy var behjälplig med och tackade honom för arbetsveckan i form av blommor och en check på ICA, vilket kan ses som ett kvitto på hur viktigt bemötande och samarbete är och att det gör skillnad. Det är en av grundstenarna till att projekt blir framgångsrika.

Kasia Michnik

Leave a Reply Text

Your email address will not be published. Required fields are marked *